Tevreden medewerkers zijn de sleutel voor een succesvolle organisatie. Tevreden medewerkers werken harder, zijn minder vaak ziek en trekken weer nieuwe medewerkers aan. Kortom het verhogen van de medewerkerstevredenheid is essentieel om kosten te verlagen en meer omzet te draaien.

Hoe kan je de medewerkerstevredenheid verhogen? Hiervoor is het belangrijk om inzicht te hebben in de factoren die de tevredenheid bepalen. Als onderzoeksbureau hebben wij veel onderzoek uitgevoerd naar medewerkerstevredenheid. Op basis van deze onderzoeken zijn 3 zaken naar voren gekomen die de tevredenheid van medewerkers bepalen.

Tip 1: Sfeer

Voor medewerkers staat op nummer 1 de sfeer op het werk of binnen het team. Een goede sfeer is bepalend voor de medewerkerstevredenheid. Wil je de tevredenheid verhogen, werk dan eerst aan een goede sfeer binnen het team.

Tip 2: Leuk werk

Daarnaast is de inhoud van het werk belangrijk. Medewerkers geven aan dat ze het belangrijk vinden om ‘leuk werk’ te hebben. Het gaat hier om werk waar ze plezier in hebben en werk dat past bij hun interesses en talenten. Door goed te kijken of je medewerkers wel op de juiste plek zitten, oefen je een positieve invloed uit op de medewerkerstevredenheid.

Tip 3: Goede leidinggevende

Ten derde is de leidinggevende een belangrijke sleutel bij het verhogen van de medewerkerstevredenheid. Een goede relatie met de leidinggevende zorgt voor meer tevreden medewerkers. Dit kan tot stand worden gebracht door regelmatig 1 op 1 contact met medewerkers. Maar ook bij het aannemen van nieuw personeel kan al worden gekeken of een nieuwe medewerker goed binnen een team of een leidinggevende past.

Door met deze tips aan de slag te gaan, kan de medewerkerstevredenheid worden verhoogd. In onze inspiratiesessie ‘Van Medewerker naar Ambassadeur’ word je verder geïnspireerd om de tevredenheid te verhogen en om loyale medewerkers te creëren.

Wil je verder aan de slag met het verbeteren van je medewerkerstevredenheid? Dan is het belangrijk om eerst te weten waar je staat. Goed inzicht krijg je met een medewerkertevredenheidsonderzoek. Klik hier voor 10 tips voor succesvol medewerkertevredenheidsonderzoek.

Wil je meer weten over het verhogen van je medewerkerstevredenheid?

Kom naar de inspiratielunch van Klant naar Ambassadeur